Vi ste ovdje: Vjetrenjača » Otvoreni podaci »

Otvorenim podacima do jeftinijeg goriva

Otvorenim podacima do jeftinijeg goriva

unnamedNije prošlo puno vremena otkako su naftne kompanije dobile odriješene ruke pri kreiranju cijena goriva na crpkama koji im omogućuje da svakodnevno, pa i više puta dnevno, mijenjaju cijene dok nismo dobili aplikaciju koja nam omogućuje da u svakom trenutku provjerimo na kojoj nam se crpki najviše isplati točiti gorivo.  Dobar je to primjer iskorištavanja otvorenih podataka, a kreirao ju je Nikola Strahija iz Čakovca.

Trenutno su podržani distributeri INA, Petrol, Crodux (OMV), AdriaOIL, LukOil i Tifon, a od vrsta goriva Benzin 95, Benzin98/100, Dizel, EuroDizel, LPG i Loživo Ulje.

Aplikacija je za sada dostupna samo na Android uređajima, a korisnici su je ocijenili visokom četvorkom. Pomoću GPS-a aplikacija pronalazi 50 najbližih crpki i donosi njihove cijene goriva, a ako niste zadovoljni s njihovom ponudom ili želite doznati kakve su cijene u drugim mjestima jednostavnim pomicanjem zemljopisne karte možete pronaći i udaljenije crpke. Također, moguće je i slanje ažuriranih cijena, ako su se promijenile od posljednjeg osvježavanja podataka. Aplikacija je dostupna na Google Playu i besplatna je.

Rasprava

Leave the First Comment Here