Vi ste ovdje: Vjetrenjača »

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Podaci o udruzi Vjetrenjača

Vjetrenjača, udruga za promociju prava na pristup informacijama
Osobni identifikacijski broj: 19766779306
Matični broj: 2657139
Lonjička ulica 2a, Zagreb
IBAN: HR 50 2340 0091 1104 38063

Udruga Vjetrenjača upisana je u registar udruga Republike Hrvatske pod registarskim brojem 21007715 dana. 18. lipnja 2010.
Udrugu možete kontaktirati putem kontakt formulara ili na email adresu info (at) vjetrenjaca točka org.

Donacije i darivanja udruzi Vjetrenjača
Donacije (darivanja) udruzi Vjetrenjača sukladno Zakonu o porezu na dohodak i Zakonu o porezu na dobit smatraju se porezno priznatim olakšicama.

Za pravne osobe (obveznike poreza na dobit):
Donacije (darovanja) u visini do 2% prihoda prethodne poslovne godine smatraju se porezno priznatim odbitkom sukladno članku 7. Poreza na dobit.
Za fizičke osobe (obveznike poreza na dohodak)
Donacije (darovanja) ) u visini do 2% prihoda prethodne poslovne godine smatraju se porezno priznatim odbitkom tj. porezno priznatim umanjenjem dohotka sukladno članku 36. Poreza na dohodak.

Za svaku uplaćenu donaciju, udruga Vjetrenjača izdati će u primjerenom roku odgovarajuću potvrdu o Darivanju.
Podaci o uplaćenoj donaciji su javni. Udruga Vjetrenjača će na za to predviđenom mjestu na web stranici vjetrenjaca.org objaviti ime donatora i to na način da će se za fizičke osobe upisati prvo slovo imena i puno prezime te grad u kojem donator prebiva, a u slučaju da je donator pravna osoba puno ime pravne osobe i grad u kojem je sjedište donatora.

Reklamacija pogrešno uplaćene donacije
Sve zaprimljene donacije su finalne i nepovratne. U slučaju da ste uplatili pogrešni iznos možete nas kontaktirati putem kontakt formulara ili na email adresu info (at) vjetrenjaca točka org.

Sigurnost online transakcija
Kako bi osigurali da svaka transakcija bude izvršena u apsolutno kontroliranim i sigurnim uvjetima, a kako bi spriječili svaku mogućnost zloupotrebe podataka, web stranica vjetrenjaca.org između ostalog koristi i slijedeće mehanizme zaštite:

 • sigurni SSL (secure socket layer) tunel između vašeg web preglednika i našeg web servera, SSL tunel je zaštićen 256 bitnom zaštitom kako bi osigurali da svi podaci koji prođu ovom vezom budu zaštićeni od neovlaštenog promatranja te da podaci s jedne na drugu stranu stignu u integralnom tj. neizmjenjenom obliku. SSL vezu prepoznajete po oznaci protokola “http” u adresnoj liniji vašeg preglednika, te ovisno o vrsti browsera simbolom zaključanog lokota koji se može nalaziti na adresnoj liniji ili u statusnoj liniji vašeg web preglednika.
 • web stranica vjetrenjaca.org niti u jednom trenutku ne bilježi brojeve kreditnih kartica korištenih za transakciju.
 • web stranica vjetrenjaca.org prošla je provjeru i zadovoljava kriterije: American Express – Jamstvo sigurne online kupovine, MasterCard® SecureCode™, te Verified by Visa.

Zaštita osobnih i povjerljivih podataka
Vaše osobne podatke koje dajete dobrovoljno pohraniti ćemo u našoj bazi podataka. Vaše osobne podatke prikupljamo i koristimo u svrhu obrade, slanja promotivnih materijala te radi provjere i autorizacije prilikom plaćanja kreditnom karticom, u mjeri i vremenu koje je neophodno za ostvarenje navedene svrhe u svakom pojedinom slučaju.

Vjetrenjača neće niti u jednom trenutku bilježiti ili zadržavati brojeve ili druge podatke kreditnih ili debitnih kartica korištenih za uplate udruzi Vjetrenjača.

Prilikom unosa osobnih podataka dajete Vašu suglasnost za obradu podataka u gore navedene svrhe. Posjetitelj je suglasan da mu se udruga Vjetrenjača može obraćati pismenim putem, telefonski ili elektroničkom poštom te mu na kućnu adresu dostavljati materijale kojima će ga obavještavati o novostima u svojem djelovanju.

Vaše osobne podatke štitimo sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Posjetitelj ima pravo zatražiti ispravak, izmjenu ili nadopunu netočnih, nepotpunih ili neažuriranih podataka, a ukoliko više ne želi primati naš promidžbeni materijal dovoljno je da kliknete na link: “odjavi me“ koji će biti prikazan na svakom poslanom mailu ili nam jednostavno možete poslati obavijest putem kontakt formulara ili na našu email adresu.

Vjetrenjača neće Vašu e-mail adresu i ostale podatke staviti na raspolaganje trećim pravnim i fizičkim osobama. Od navedenog se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.

Vjetrenjača ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite Vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, ukoliko je to moguće, čim prije.

Uvjeti korištenja vjetrenjaca.org
Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja stranice vjetrenjaca.org, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

 1. Objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način.
 2. Objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima.
 3. Lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe.
 4. Manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem vjetrenjaca.org.
 5. Objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom.
 6. Objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, “spam”, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje.
 7. Svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme.
 8. Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

Vjetrenjača zadržava pravo ukloniti sadržaj koji smatra nepodobnim ili ne odgovara ovim Uvjetima korištenja.

Vjetrenjača zadržava pravo automatskog ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih Uvjeta korištenja.
Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik se slaže da će Vjetrenjača povremeno slati razne obavijesti, poruke administratora i slične poruke neophodne za redovito obavještavanje posjetitelja i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja vjetrenjaca.org.

Autorska prava
Sadržaj na vjetrenjaca.org je zaštićen autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja je moguće samo uz prethodnu dozvolu udruge Vjetrenjača. Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na ovoj web stranici, o tome je dužan izvijestiti udrugu Vjetrenjača koristeći formular na ovim stranicama.
Sadržaj objavljen na vjetrenjaca.org smije se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu te uz poštivanje svih autorskih i drugih vlasničkih prava te svakog navedenog ograničenja prava. Uz svaku takvu objavu nužno je objaviti link (poveznicu) na izvor.

Promjena usluga ili sadržaja
Udruga Vjetrenjača zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na web stranici vjetrenjaca.org bez obaveze prethodne najave. Vjetrenjača nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Ukidanje i zabrana korištenja
Vjetrenjača zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja vašeg korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koju ste registrirani, a bez prethodne najave i/ili obrazloženja. Vjetrenjača ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa.

Promjena uvjeta korištenja
Udruga Vjetrenjača zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Uvjete korištenja. Svaka promjena biti će objavljena na adresi vjetrenjaca.org.
Vjetrenjača zadržava pravo da povremeno putem vjetrenjaca.org ili elektronskom poštom obavijesti posjetitelje o važnim izmjenama i dopunama Uvjeta korištenja.