Vi ste ovdje: Vjetrenjača » Vjetrenjača »

O udruzi

O udruzi

Udruga Vjetrenjača osnovana je 2010. godine s ciljem promicanja i osiguravanja prava na pristup informacijama svim društvenim skupina i društvu u cjelini. Više o samim ciljevima udruge možete pročitati ovdje, a projekte koji su odrađeni, u tijeku ili u pripremi možete pregledati ovdje. O dnevnim aktivnostima možete pročitati na stranicama našeg bloga.

Udruga svoje aktivnosti u cijelosti realizira na internetu te nas možete kontaktirati putem naše kontakt stranice.

Marko RakarPredsjednik udruge Vjetrenjača je Marko Rakar. Komunikacijski savjetnik iz Zagreba koji je 2006. godine osnovao kolaborativni blog pollitika.com iz kojeg je izrasla udruga Vjetrenjača. Marko se profesionalno bavi politikom kao savjetnik, te je sudjelovao ili vodio više domaćih i stranih (parlamentarnih, lokalnih ili predsjedničkih) izbora. Marko je rođen i živi u Zagrebu, predsjednik je međunarodne udruge EAPC i tajnik IAPC. Jedan je od osnivača nekoliko Hrvatskih udruga za promociju interneta i internet poduzetništva (Initium, Crowd). Dobitnik je međunarodne nagrade za demokraciju za 2009. godinu “Top 10 who are the changing the world of politics on the internet” koju u francuskom parlamentu dodjeljuju World eDemocracy forum i Politics Online, a za projekt “Popis birača” koji je razotkrio način na koji se manipulira biračkim popisima u Hrvatskoj. Marko je autor i kolumnista u mnogobrojnim domaćim i stranim novinama, časopisima i portalima, te česti predavač u Hrvatskoj i inozemstvu na teme interneta, demokracije i politike.

Krunoslav VidićNakon gotovo 12 godina rada u novinarstvu, Krunoslav Vidić (Slavonski Brod, 1973.) je odlučio promijeniti stranu i uključiti se u političke procese. Posljednja novinarska pozicija mu je bilo mjesto dopisnika Hrvatske Radiotelevizije iz Republike Srbije sa sjedištem u Beogradu. Od objektivnog promatrača i izvjestitelja, postao je komunikacijski stručnjak i strateški savjetnik. S formalnim obrazovanjem u društvenim, teologija, i prirodnim znanostima, matematika, te s iskustvom rada u elektroničkim medijima, radio i televizija, Krunoslav je bio stručni suradnik, savjetnik i manager u kampanjama na lokalnim, parlamentarnim, predsjedničkim i unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj. Prije prelaska u svijet PR-a, Krunoslav Vidić se bavio i prevođenjem knjiga te poslovnim savjetovanjem. Krunoslav je trenutno strateški savjetnik u Stratego PR savjetovanju, a prije toga je bio izvršni direktor u MAKSIMA komunikacijama, Zagreb, Hrvatska. Krunoslav Vidić je član Upravnog odbora Akademije za politički razvoj te član European Association of Political Consultants.

Statut udruge možete preuzeti ovdje (PDF): Vjetrenjača – statut udruge

Udruga Vjetrenjača upisana je u Registar udruga dana 18. lipnja 2010. pod brojem 21007715.

Vjetrenjača, udruga za promociju prava na pristup informacijama
OIB 19766779306
Lonjička ulica 2a, Zagreb
IBAN: HR 50 2340 0091 1104 38063